Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ - ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

Με απλήρωτη εργασία από τη μεγάλη δεξαμενή των χιλιάδων ανέργων πριμοδοτεί τους εργοδότες η κυβέρνηση της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ.και της Ε.Ε ύστερα από τις προσταγές τους.
Για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο μιας νέας κερδοφορίας του κεφαλαίου με άλλοθι την κρίση και το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξαπολύουν μια ανελέητη επίθεση σε ό,τι απόμεινε από τα λίγα δικαιώματα των προηγούμενων κατακτήσεων. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στις άλλες ρυθμίσεις που καταργούν όλο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανακοινώνει και την μείωση των μισθών κατά 20% στα κατώτερα όρια,σε νέους από 18-25 ετών , για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας και τη απόκτηση "εργασιακής εμπειρίας". Αφού με τις πολιτικές τους τόσων ετών έστειλαν στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σχεδιάζουν και την κόλαση του μέλλοντος στις νέες γενιές ανθρώπων, κάνοντας τους σύγχρονους σκλάβους των 500 ευρώ στις ορέξεις των αδηφάγων ληστών των ονείρων τους.
Όμως η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Γ.Α.Π. και τα αφεντικά της λογαριάζουν όλα αυτά χωρίς τον ξενοδόχο. Το ορμητικό ποτάμι της οργής των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλες τις πλατείες της χώρας μαζί με την εργατική πλειοψηφία και το κίνημα ανέργων που δημιουργούν οι ανάγκες της ζωής θα τους στείλει το ηχηρό μήνυμα ανατροπής το επόμενο διάστημα στους μαζικούς αγώνες που επιβάλεται να πληθύνουν.

3 σχόλια:

  1. Είναι καιρός να δημιουργήσουμε τη δική μας Τοπική Οικονομία, με δικά μας τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα.
    Η Πάτρα το έκανε: http://www.ovolos.gr/
    Ο Βόλος το έκανε: http://www.tem-magnisia.gr/
    Στην Αθήνα: http://fasouli.wordpress.com/
    http://www.sofokleousin.gr/archives/77443

    Στην Ελβετία, το αρχαιότερο συμπληρωματικό νόμισμα: http://en.wikipedia.org/wiki/WIR_Bank

    Το λογισμικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: http://project.cyclos.org/
    (παρεμπιπτόντως, έχω αρχίσει να το μεταφράζω στα Ελληνικά)

    Ενδιαφέροντα κείμενα άπειρα, αν γκουγκλάρετε τοπικοποίηση, complementary currency, STRO, Local Exchange Trading Systems, Open Money, Bernard Lietaer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

    Πρόταση Για Νέες Παραγωγικές Δραστηριότητες στον Αστικό Χώρο

    Δείτε ειδικά την πρόταση για το Ελληνικό και σκεφτείτε αν ανάλογα εγχειρήματα μπορούν να γίνουν στο όρος Αιγάλεω κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://tvxs.gr/node/92157
    Αγροτικά προϊόντα φρέσκα και χωρίς φυτοφάρμακα και ορμόνες προμηθεύονται νοικοκυριά στη Γερμανία από νεοσύστατες εναλλακτικές ομάδες αγροτών και καταναλωτών. Πρόκειται για το "Δίκτυο αλληλεγγύης αγροτικής οικονομίας", μία σύμβαση αλληλεγγύης παραγωγών και καταναλωτών που δημιούργησαν οικολόγοι-φάρμερ και καταναλωτές στο Κάσελ της Γερμανίας τον Οκτώβρη του 2010.

    Χάρη σ' αυτό το Δίκτυο, τουλάχιστον 50 νοικοκυριά προμηθεύονται φρέσκα και υγιεινά προϊόντα σε χαμηλές τιμές από 21 μεγάλα αγροκτήματα της Γερμανίας. Για την παραγωγή, επεξεργασία και διάθεση των προϊόντων το κάθε νοικοκυριό καλείται να πληρώσει την προκαταβολή των 120-150 ευρώ το μήνα.

    Οι καταναλωτές παραλαμβάνουν μία φορά την εβδομάδα τα προϊόντα στο σπίτι τους ή σε διεύθυνση κοινή με τους υπόλοιπους καταναλωτές που έχουν συνάψει "σύμβαση αλληλεγγύης". Προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων είναι το αγρόκτημα να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 χλμ από τα νοικοκυριά.

    Ένα ακόμη πλεονέκτημα των καταναλωτών είναι ότι μπορούν να επισκέπτονται το αγρόκτημα στο οποίο παράγονται τα προϊόντα τους όποτε το θελήσουν. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές συνδέονται με τον παραγωγό και το προϊόν και παράλληλα ενισχύουν τα τοπικά προϊόντα. Οι αγρότες επίσης απολαμβάνουν και οι ίδιοι την παραγωγή των προϊόντων, δεν αγχώνονται καθώς έχουν διασφαλισμένη αγορά και δεν εξαρτώνται από τις τιμές που επιβάλει η αγορά.

    Δίκτυο ανάλογο της Γερμανίας υπάρχει επίσης σε Αυστρία, Γαλλία, Ιαπωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή