Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δεν βλέπεις - δεν ακούς - δεν ρωτάς (μόνο τότε) μπορείς να κυκλοφορείς «ελεύθερος;»

το γεγονός:

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ακούγεται φασαρία στο παρκάκι απέναντι απ’ το σπίτι του. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος κατεβαίνει να δει τι γίνεται: Περιπολικό σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα, αστυνομικός να τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτηση «ρε παιδιά γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και χώνει με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.

η εξέλιξη:

ο Πέτρος συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανομοτί κατάθεση».

Όποιος αντιδρά στην αυθαιρεσία της αστυνομίας τιμωρείται. Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποινικοποιείται. Μέσα στον κύκλο όλα –έξω απ’ τον κύκλο τίποτα.

Η αστυνομική βία δεν έχει τέλος, ο φασισμός δεν έχει όρια.

Ούτε η αλληλεγγύη και ο αγώνας μας.

----------------------------------------------------------------------

Το παραπάνω ενημερωτικό κείμενο  έχει κυκλοφορήσει στα e-mail πολλών Περιστεριωτών. Το λάβαμε κι εμείς και το δημοσιεύουμε για έναν παραπάνω λόγο. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δεν μας είναι άγνωστος. Ούτε σε εμάς, ούτε στις χιλιάδες ανέργων του Περιστερίου. Εργάζεται στον ΟΑΕΔ Περιστερίου. Τον έχουμε δει δεκάδες φορές πίσω από το γκισέ να λειτουργεί με επαγγελματισμό και συνείδηση. Είναι ένας από εκείνους τους υπάλληλους (και ευτυχώς δεν είναι ο μόνος στον ΟΑΕΔ μας) που παλεύουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο της ανεργίας, χωρίς διακρίσεις και με υπομονή. Σταθερός στη δουλειά του, αλλά πάντα διαθέσιμος και για "μια ερώτηση", να δώσει κατευθύνσεις, να βοηθήσει όσο μπορεί.

Δεν μας έκανε λοιπόν εντύπωση ότι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην κακοποίηση ενός συλληφθέντα μετανάστη και ότι προσπάθησε να υπερασπιστεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ούτε βεβαίως μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σύλληψη του, σαν αποτέλεσμα αυτής της στάσης του και το βαρύ κατηγορητήριο εναντίων του. Έχουμε καταλάβει ότι από καιρό έχουμε μπει σε "πέτρινα χρόνια" όπου το δίκαιο και ο αγώνας αντιμετωπίζονται με βία και καταστολή. Το νιώσαμε στην πλατεία Συντάγματος πέρσι το καλοκαίρι. Το είδαμε πριν λίγες μέρες όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη χαλυβουργία. Το επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά όταν είδαμε να απαγγέλλονται κατηγορίες στους συλληφθέντες απεργούς χαλυβουργούς.

Το σύστημα χτυπάει τα δικαιώματα όλου του λαού και προσπαθεί να καταστείλει όσους αντιστέκονται. Όχι μόνο αυτούς που παλεύουν και αγωνίζονται, αλλά και όσους ανοίγουν το στόμα και μιλάνε καθαρά ενάντια στην αδικία και τη βαρβαρότητα. Τους απαντάμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι ο εκφασισμός της ζωής μας δεν θα περάσει. Ούτε η τρομοκρατία τους.

Καλούμε όλους τους άνεργους, εργαζόμενους, δημοκράτες, αγωνιστές για συμπαράσταση αύριο
------------------------------------------------------------------
Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 9:30πμ
στα δικαστήρια (Ευελπίδων), κτίριο 9
-------------------------------------------------------------------
όπου θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολoγηθεί, μετά τη συνεχιζόμενη κράτηση του στη ΓΑΔΑ.

Ευχόμαστε στον Πέτρο, τη σύζυγο και το παιδί τους, δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν και αυτή τη δυσκολία. Δεν είναι μόνοι τους, μας έχουν όλους στο πλάι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου