Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο 16/6

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, έχουμε εκφράσει εδώ και δεκαοκτώ περίπου ημέρες το αίτημα μας προς το Δήμο Περιστερίου για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανεργία. (Δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ)
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε μας είπε ότι βλέπει θετικά το αίτημα μας και δεσμεύτηκε να μας ειδοποιήσει ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης του Ιούνη. Δυστυχώς, το θέμα της ανεργίας δεν συμπεριλήφθηκε στη θεματολογία του ΔΣ και φυσικά δεν πήραμε καμία ειδοποίηση για να συμμετάσχουμε και να καταθέσουμε τα αιτήματα μας. Πληροφορηθήκαμε τυχαία την Τρίτη 14/6 ότι το ΔΣ είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16/6. Έτσι πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε στη συνεδρίαση ζητώντας, αυτή τη φορά από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρει απόφαση και να δεσμευτεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα την ανεργία.



 Παρόντες στην αίθουσα ήταν και συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου που έχουν έρθει και αυτοί αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και ζητούν τη διασφάλιση της εργασίας και του μισθού τους.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μοιράσαμε κείμενο με τα αιτήματα μας στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους παρευρισκόμενους. Μέλος της Πρωτοβουλίας πήρε το λόγο εκθέτοντας με λίγα λόγια τη σοβαρότητα του προβλήματος της ανεργίας και καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί με τρόπο που να αντιστοιχεί στη συγκυρία.

Σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν υπέρ του να γίνει στο άμεσο διάστημα η συνεδρίαση με θέμα την ανεργία. Το αίτημα μας προσυπόψραψαν δεκαπέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η παρέμβαση μας έληξε θετικά με απόφαση του Συμβουλίου ότι θα συμπεριληφθεί το θέμα της ανεργίας στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου