Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Απολύσεις στις εκδόσεις "Κυριακίδη"

Δημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις πρόσφατες απολύσεις στις εκδόσεις "Κυριακίδη". Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα των συναδέλφων για την επαναπρόσληψη τους και δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε και εμείς όσο μπορούμε στη στήριξη του αγώνα τους. Ευχαριστούμε τους συνάδελφους που μας έστειλαν την αναοίνωση τους. Ο αγώνας εργαζόμενων και ανέργων είναι κοινός. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σωματεία, συλλόγους που παλεύουν να μας στέλνουν υλικό για να το δημοσιεύουμε.




Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο όμιλος Π. Κυριακίδη δεν είναι χθεσινός στον χώρο του βιβλίου και των Μ.Μ.Ε. Ο όμιλος αυτός έχει δραστηριοποιηθεί σε μια πλειάδα επιχειρήσεων που μέσα στα τελευταία χρόνια έχει εμπλακεί: Στις εφημερίδες «Athens News», «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Ακόμη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash , Σκάι 100,3, RED , το www.flash.gr, τους τηλεοπτικούς Sport TV , ΔΕΚΑ , Σκάι TV αλλά και στην Πήγασος Α.Ε.
Πριν από δύο χρόνια ο ιδιοκτήτης του οργανισμού είχε μιλήσει για "μηδενικές απολύσεις" στον οργανισμό, "άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας" και μάλιστα στο όνομα της "αγάπης προς τη πατρίδα". Όλα αυτά βέβαια την ίδια στιγμή που διαφήμιζε τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου.
Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλες τέσσερις (4) απολύσεις στον εκδοτικό οργανισμό Π. Κυριακίδη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο όμιλος εκδόσεων Π. Κυριακίδη σχεδιάζει το άνοιγμα άλλων δύο (2) υποκαταστημάτων. Φαίνεται πως η «φιλοπατρία» του ιδιοκτήτη πάει περίπατο μπροστά στην διεύρυνση των επιχειρήσεών του και δείχνει να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα για το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, αξίζει να αναφέρουμε πως μένει πια με το μισό προσωπικό από αυτό που ξεκίνησε. Γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία του καταστήματος αλλά και τις θέσεις εργασίας όλων των υπολοίπων συναδέλφων.
Όσο για τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας γίνονταν συνεχείς μετακινήσεις των εργαζομένων από το ένα κατάστημα στο άλλο για να καλυφθούν οι βάρδιες, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις απολύσεις που είχαν γίνει τον περασμένο χρόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ψυχολογική και σωματική τους εξουθένωση, χωρίς όμως να είναι αμελητέο το γεγονός ότι οι συνάδελφοι εργάζονταν σ’ ένα περιβάλλον όπου ένιωθαν ότι είναι μονίμως νεοπροσλαμβανόμενοι.
Είναι επίσης βέβαιο ότι η Διοίκηση της επιχείρησης στη λογική της μείωσης του κόστους, σκέφτεται σαν πρώτη επιλογή της μονάχα την απόλυση εργαζομένων. Παρόλο που γνωρίζουμε πως θα μπορούσαν να υπάρξουν λιγότερο επιζήμιες πρακτικές.
Ήδη συνάδελφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δε δέχονται τις άδικες απολύσεις τους και ζητούν την επαναπρόσληψή τους. Δηλώνουμε προς τη Διοίκηση της Π.Κυριακίδης Α.Ε. και την εργοδοσία του κλάδου:

· ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
· ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ.
· ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.
· ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου