Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Πρωτοβουλία διοργανώνει Συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

Παρά τη γενική κατακραυγή από την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου», η κυβέρνηση προχωράει σε επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας που έχει κυριολεκτικά κάτσει στο σβέρκο του λαού. Πρόκειται για μέτρα που η βαρβαρότητα τους δεν έχει προηγούμενο. Από κατάργηση και περικοπές συντάξεων, μειώσεις μισθών, δυσβάσταχτα χαράτσια, απολύσεις ακόμα και στο στενό δημόσιο, κλπ. Μέτρα που θα παγιώσουν τη μακροχρόνια ανεργία, θα «παράξουν» κι άλλους άνεργους και θα ρίξουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
Απολύσεις – μειώσεις προσωπικού
Σαν να μην έφταναν οι στρατιές των ανέργων έχουν ανακοινώσει άλλες 150.000 απολύσεις από το δημόσιο τομέα. Δηλαδή άλλες 150.000 θα προστεθούν στις ουρές του ΟΑΕΔ, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτηση εργασίας για τους ήδη άνεργους. Την ίδια στιγμή μαγειρεύουν τα στατιστικά στοιχεία για να αποκρύψουν ότι η ανεργία έχει ήδη χτυπήσει ρεκόρ και συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.
Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ... περικοπές στους άνεργους... και ενισχύσεις στους επιχειρηματίες!
Στο όνομα της δήθεν «ενίσχυσης των ανέργων» η κυβέρνηση έχει επιβάλλει επιπλέον χαράτσι στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες. Ταυτόχρονα όμως, έχει μειώσει τον αριθμό των δικαιούχων στα επιδόματα ΟΕΕ-ΟΕΚ και ΟΑΕΔ. Τα χρήματα του ΟΑΕΔ  ξοδεύονται σε επιδοτήσεις επιχειρήσεων οι οποίες με τη σειρά τους γίνονται απειλή για τους εργαζόμενους. Απολύονται συνάδελφοι μετά από δεκαετίες δουλειάς, για να προσληφθούν λιγότεροι, που θα δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα. Με ατομικές συμβάσεις, δίχως δικαιώματα και φυσικά τζάμπα, μέσω των επιδοτήσεων.
Όλοι στον αγώνα!
Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούν όσο το δυνατόν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Πρέπει να μπει φρένο στα απανωτά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έχουν φτάσει σε επίπεδο ανελέητου πλιάτσικου στα εισοδήματα του κοσμάκη. Με ενότητα στον αγώνα και επιμονή, μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και τα μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι, συνταξιούχοι, ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να παλέψουμε, για να ζήσουμε αξιοπρεπώς και να πάρουμε πίσω τα αγαθά που παράγουμε και μας ανήκουν.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:
·  Εργασία για όλους σταθερή, με ανθρώπινες συνθήκες, μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας
·  Ταμείο ανεργίας σε όλους τους άνεργους, χωρίς περιορισμούς, για όλο το διάστημα της ανεργίας - Να λαμβάνονται ως συντάξιμα τα χρόνια της ανεργίας
·  Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνεργων και εργαζόμενων, χωρίς περιορισμούς ενσήμων
·  Να μην πληρώσει κανένας τα χαράτσια της κυβέρνησης και της τρόικας
·  Να μην περάσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί των εργοδοτών και του κράτους
ΚΑΛΟΥΜΕ συλλογικότητες ανέργων, σωματεία εργαζομένων και ΟΛΟΥΣ όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη
Συγκέντρωση στο ΚΥΒΕ (Εθ. Μακαρίου 1)
Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, ώρα 7:30μμ
Εργαζόμενοι – Άνεργοι να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να αποφασίσουμε κοινές δράσεις
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ .ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή