Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

OI ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

O μεσαίωνας και η βαρβαρότητα στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ .Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας, κυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της, και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους, το λαό όχι μόνο στην πτώχευση και στη χρεοκοπία αλλά κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και στην εξόντωση.
Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων -με την αζημίωτη στήριξη κυβερνήσεων, πολιτικών εκπροσώπων και συνδικαλιστικών ηγεσιών- αφού πετσόκοψαν και κατάργησαν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιουργήσανε χωρίς όμως να την νοιώσουνε ποτέ.
Με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα που εκτοξεύσανε στα ύψη για την πάρτη τους, δύο χρόνια τώρα συνεταιρίζονται με την υπερεθνική κλίκα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ για να διασφαλίσουν τις τράπεζές τους, τα κέρδη τους και τη διαχρονική τους ευημερία, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας, βυθίζοντας τον κόσμο της δουλειάς στην κοινωνική απελπισία, δημιουργώντας νέες γενιές δίχως προοπτική και μέλλον. Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας, οι μισοάνεργοι-μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι κ.λπ. Την ίδια στιγμή καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τους κατώτερους μισθούς, ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας και όλο τον κοινωνικό πλούτο, χαρατσώνουν τα πενιχρά έως ανύπαρκτα εισοδήματα μας, φορολογούν ακόμη και την ανάσα μας. Μας θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες σύγχρονων σκλάβων υποταγμένοι στην αντιστροφή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ, και με την τρομοκρατία της αστυνομίας, φοβισμένους, κατακερματισμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε.
Για τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους, ήμασταν πάντα μηχανές παραγωγής πλούτου, αύξηση στο ΑΕΠ τους, ποσοστά στους δείκτες ανάπτυξης και στις δημοσκοπήσεις τους, μα ποτέ άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα για αυτά που εμείς παράγουμε και είμαστε δημιουργοί. Τώρα μας πετούν στο δρόμο κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις διαδικασίες της παραγωγής τους, πληθαίνοντας τα στατιστικά τους ευρήματα αλλά και την οργή και το μίσος όλων μας για την αβέβαιη προοπτική που μας ετοιμάζουν.
Είναι επιτακτική ανάγκη απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν. Μα πάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, κόντρα σε δουλέμπορους βουλευτές και δημάρχους ή στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, που μας θέλουν ομήρους με μισθούς Κίνας στις προσωπικές και κομματικές τους ΜΚΟ, δημιουργώντας νέες στρατιές συμβασιούχων χωρίς αύριο, πάντα στο όνομα της «αντιμετώπισης της ανεργίας».
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ:
Εργασία για όλους σταθερή, με ανθρώπινες συνθήκες και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
Σταθερό εισόδημα – ταμείο ανεργίας – χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Να υπολογίζονται ως συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα όλων των δανείων και των λογαριασμών για όλη την περίοδο της ανεργίας.
Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Μειωμένες τιμές -κατάργηση του ΦΠΑ- στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους τους ανέργους.
Να μην πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τα άλλα χαράτσια που εξαγγέλλουν συνεχώς.
Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών.
Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι και συνταξιούχοι:
Ήρθε η ώρα να δράσουμε ενωμένα, να αντισταθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένα και να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Να ετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους χώρους συνεύρεσης και αλληλεγγύης, να πάρουμε πίσω την χαμένη μας ζωή, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και όλους όσους τις στηρίζουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Καλούμε συλλογικότητες ανέργων, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές και πρωτοβουλίες από εργατικούς χώρους, σε συντονισμό για κοινή δράση στα θέματα που μας αφορούν και είναι κοινά για όλους μας>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το πρόταγμα των ημερών.
    Θέλουμε να ζήσουμε,θέλουμε να έχουμε δικαιώματα, και υπάρχουν πολιτικές και εκφραστές αυτών που μας θέλουν δούλους και υποτελείς χωρίς δικαιώματα.
    Εχουμε να αντιπαλέψουμε ένα οργανωμένο σύνολο οπότε πρέπει να οργανώσουμε και εμείς την πάλη μας ανάλογα.
    Και μέσα από αυτή την πάλη μας θα βρούμε τρόπους,δρόμους που θα μας βοηθάνε για να νικήσουμε.
    Στο δρόμο,στη γειτονιά,στη δουλειά,στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο να συννενοηθούμε και να βγαίνουμε όλο και περισσότεροι να διεκδικούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή