Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση για τα χαράτσια στο Περιστέρι

Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ανέργων ενάντια στα χαράτσια ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας. Τόσο άνεργοι, όσο και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, κλπ. Στη συζήτηση μίλησαν πολλοί από τους παρεβρισκόμενους. Εκφράστηκαν προβληματισμοί και απορίες για τη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε απέναντι στη ΔΕΗ και τα εργολαβικά συνεργεία διακοπής ρεύματος. Ταυτόχρονα εκφράστηκε η διάθεση να αντισταθούμε και να μην πληρώσουμε τα χαράτσια. Στη συζήτηση άνοιξαν πολλές πλευρές, όπως πχ. η νομιμότητα των μέτρων και εκφράστηκαν επιφυλλάξεις για την τελική έκβαση της εκδίκασης στο Συμβούλιο Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι απαιτείται σοβαρή κόντρα με την κυβέρνηση, τη ΔΕΗ και τους κρατικούς μηχανισμούς για όσους επιλέξουν να μην πληρώσουν ή αδυνατούν να το πράξουν. Και για την κόντρα αυτή υπάρχει ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη και στήριξη στον καθένα που θα τη δώσει.

Η συγκέντρωση έληξε με τη συλλογή υπογραφών και την ανταλλαγή τηλεφώνων για να αρχίσει να σχηματίζεται ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συνεννόησης τόσο για τις δράσεις που θα αποφασιστούν, όσο και για την περίπτωση που εμφανιστεί συνεργείο διακοπής ρεύματος στην πόρτα κάποιου συμπολίτη μας. Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί "Πρωτοβουλία Κατοίκων Περιστερίου" όπου θα είναι ανοιχτή σε όλους τους Περιστεριώτες που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα χαράτσια.

Τέλος αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Περιστερίου αυτή την Τρίτη 22 Νοέμβρη, ώρα 8:00πμ, όπως επίσης και νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 11:00πμ.



Φωτό από τη συγκέντρωση την Κυριακή 20 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου