Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Να ισχύσει άμεσα η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μείωση των ενσήμων

Μετά τον αγώνα των 300 μεταναστών στην Αθήνα και σύμφωνα με το αίτημα πολλών συνδικάτων να μειωθούν τα απαιτούμενα ένσημα για τη θεώρηση βιβλιάριου υγείας, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, ανακοίνωσε ότι θα μειθεί στα 50 ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για να έχουν οι εργαζόμενοι υγειονομική κάλυψη. Παρά τις εξεγγελίες, τα μεγάλα λόγια και τις διάφορες φημολογίες, αυτές οι υποσχέσεις ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί.
Μετά από ερώτημα μελών της Πρωτοβουλίας στο ΙΚΑ Περιστερίου, πληροφορηθήκαμε από τη Διεύθυνση ότι η τρέχουσα εγκύκλιος που ισχύει αναφέρει ότι για το έτος 2011 απαιτούνται 80 ένσημα, για το 2012 θα απαιτούνται 90 ένσημα και για το 2013 θα απαιτούνται 100 ένσημα. (Κατεβάστε όλη την εγκύκλιο σε μορφή .pdf από εδώ.) Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει έρθει στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ άλλη εγκύκλιος.
Η περίθαλψη είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, χωρίς περιορισμούς ενσήμων.
Να ισχύσει άμεσα η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μείωση των ενσήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου