Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ την Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 8:00πμ στη ΔΕΗ Περιστερίου

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ. Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο της ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ είναι ένας καταφανώς άδικος και βάρβαρος φόρος. Είναι απονομιμοποιημένο στις συνειδήσεις όλου του λαού και μόνο στόχο έχει να αφαιρέσει και τις τελευταίες οικονομίες που είχαν στην άκρη τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων έδωσε παράταση στην εξόφληση του χαρατσιού, όμως οι προθέσεις της ΔΕΝ έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο! Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Παπαδήμου ότι “δεν είναι δυνατό να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο”. Ακόμα και την απειλή της διακοπής ρεύματος χαρακτήρισε “άδικη” ΜΟΝΟ για όσους “αποδεδειγμένα αδυνατούν να το πληρώσουν”, δηλ. άνθρωποι με πάνω από 80% αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι και πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα. Ακόμα και αυτοί πάντως θα το πληρώσουν σε “μειωμένη τιμή” ανά τετραγωνικό. Με λίγα λόγια όποιος έχει ακόμα φρούτο, λάδι και κρέας στο τραπέζι του θα πρέπει να τα ...κόψει για να πληρώσει το χαράτσι, αλλιώς θα του κόψουν το ρεύμα. Την ίδια στιγμή από την καταβολή του χαρατσιού εξαιρούνται ξενοδοχεία και βιομηχανίες!

Τα μέτρα που ως τώρα έχουν ψηφιστεί εφαρμόζονται με γοργούς ρυθμούς και με δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο. Οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να αυξάνονται (στο ένα εκατομμύριο η επίσημη ανεργία) και ταυτόχρονα προχωράνε οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Καταργούν παροχές υγείας, στα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία ενώ ανακοινώνονται κι άλλες συγχωνεύσεις. Οι μισθοί μειώνονται. Τα μικρομάγαζα εξακολουθούν να κλείνουν. Τα εισοδήματα του λαού μειώνονται συνεχώς, σε βαθμό που να απειλείται και η επιβίωση για πολλούς ανθρώπους. Ακόμα λοιπόν κι αν κάποιοι έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χαράτσια, όταν σωθούν και οι τελευταίες οικονομίες τους ΔΕΝ θα μπορούν.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο Της Επικράτειας την Παρασκευή 2 Νοέμβρη διέψευσε τις όποιες αυταπάτες για “νομική λύση” στο πρόβλημα. Το ζήτημα του χαρατσιού ήταν και παραμένει κατεξοχήν πολιτικό και μόνο με αγώνα και διεκδίκηση θα “λυθεί” για το λαό. Τα χαράτσια πρέπει να καταργηθούν στην πράξη για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση και η τρόικα να τα πάρουν πίσω. Μέχρι τη στιγμή εκείνη, προσπαθούν απλώς να κερδίσουν χρόνο για να κάμψουν τις αντιστάσεις του λαού ώστε να προχωρήσει η αφαίμαξη. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα. Να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας σε κάθε γειτονιά. Δεν είμαστε λίγοι, είμαστε πολλοί! Τουλάχιστον 7 – 8 επιτροπές γειτονιών έχουν συγκροτηθεί στο Περιστέρι. Να δυναμώσουμε τις συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και την ίδια στιγμή να συντονίσουμε αποφασιστικά τη δράση μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να αντισταθούμε.

• Μας βυθίζουν στο σκοτάδι του μεσαίωνα
• Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους και τα χαράτσια τους


Συγκέντρωση στη ΔΕΗ Περιστερίου,
την Τρίτη 13 Δεκέμβρη ώρα 8:00πμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

(Όσοι φίλοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, μπορούν να μας βρουν στο κενό κατάστημα στην οδό Αναπαύσεως 40. Κάθε Δευτέρα 6:00μμ – 8:00μμ και κάθε Τετάρτη 7:00μμ – 9:00μμ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου