Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ στη συναυλία αλληλεγγύης

Με αρκετή καθυστέρηση δημοσιεύουμε και εμείς το κάλεσμα των εργαζόμενων στο Άλτερ και στα ΜΜΕ για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κλειστό μπάσκετ του Περιστερίου.


Η Πρωτοβουλία Ανέργων θα είναι κι αυτή εκεί, να ενισχύσουμε κι εμείς από τη μεριά μας όσο μπορούμε το κύμμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τόσο σημαντικούς αγώνες των εργαζόμενων.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν εξετάση ιατρού για τους ανασφάλιστους μαθητές

Ο Σύλλογος Δασκάλων "Έλλη Αλεξίου", έχει αποστείλει την παρακάτω επιστολή προς τους γονείς. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους άνεργους γονείς στο Περιστέρι έχει λήξει το Βιβλιάριο Υγείας και δεν μπορούν να έχουν ασφάλιση για τα παιδιά τους, γιαυτό και την δημοσιεύουμε.


Εμείς από τη μεριά μας χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Δασκάλων να θέσουν το ζήτημα των ανασφάλιστων μαθητών. Επιπρόσθετα στην κίνηση τους θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους άνεργους γονείς να εντείνουν την πίεση προς το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας Περιστερίου και τους όποιους υπεύθυνους, ώστε στους ανασφάλιστους μαθητές να παρέχονται δωρεάν και τα φάρμακα, όπως επίσης και όλες οι ιατρικές εξετάσεις και η νοσηλεία εφόσον χρειάζεται.

Πεντάευρω στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Μας ήρθε από κάποιον άνεργο του Περιστερίου, μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της Πρωτοβουλίας όπου μας πληροφορούσε για το πεντάευρω στο Κέντρο Υγείας. Εδώ και αρκετές ημέρες το έχουμε επιβεβαιώσει και το δημοσιεύουμε.

Από 1η Γενάρη όσοι ασθενείς προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το γνωστό πεντάευρω, όπως και στα νοσοκομεία της χώρας. Από το αντίτιμο εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν αναπηρία 67% και άνω και όσοι έχουν βιβλιάριο Υγείας της Πρόνοιας.
Οι άνεργοι που δεν έχουν βιβλιάριο πρόνοιας καλούνται πλέον να πληρώνουν.

Παρά τα παχιά λόγια και τις διαβεβαιώσεις, για άλλη μια φορά φάνηκε ότι μας κοροϊδεύουν!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά σε όλους άνεργους και εργαζόμενους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους στην πρωτοβουλία μας: τα παιδιά του ΕΠΑΜ Δυτικής αττικής για την αλληλεγγύη τους και την προσφορά σε τρόφιμα , τον φίλο παραγωγό από την Θήβα Βαγγέλη που για άλλη μια φορά είναι δίπλα μας, τον φίλο του και φίλο μας Νεκτάριο καθώς και όλους τους φίλους που στέκονται δίπλα μας με αλληλεγύη στην προσπάθειά μας.
Και μια ευχή: σημαντικό από τα καλύτερα που δεν ήρθαν είναι τα χειρότερα να έχουν περάσει, αν κάθε μόνος έχει την συμπαράσταση πολλών υπάρχει ελπίδα.
Για άλλη μια φορά ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο.
Χρόνια πολλά από Πρωτοβουλία Ανεργων Περιστερίου