Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προσφορές προς τους άνεργους

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την κυρία Μαρία Σ. για την προσφορά της. Η κυρία Μαρία έδωσε ρούχα και τρόφιμα στην Πρωτοβουλία Ανέργων. Επίσης τον φίλο παραγωγό Βαγγέλη που δώρισε ένα σακί με όσπρια. Αν και δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να προχωρήσει όσο θα θέλαμε η οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης, αυτές οι προσφορές μας βοηθάνε και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Τα αγαθά που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα θα διατεθούν σε ορισμένα μέλη της Πρωτοβουλίας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και σε ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση για τα χαράτσια στο Περιστέρι

Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ανέργων ενάντια στα χαράτσια ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας. Τόσο άνεργοι, όσο και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, κλπ. Στη συζήτηση μίλησαν πολλοί από τους παρεβρισκόμενους. Εκφράστηκαν προβληματισμοί και απορίες για τη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε απέναντι στη ΔΕΗ και τα εργολαβικά συνεργεία διακοπής ρεύματος. Ταυτόχρονα εκφράστηκε η διάθεση να αντισταθούμε και να μην πληρώσουμε τα χαράτσια. Στη συζήτηση άνοιξαν πολλές πλευρές, όπως πχ. η νομιμότητα των μέτρων και εκφράστηκαν επιφυλλάξεις για την τελική έκβαση της εκδίκασης στο Συμβούλιο Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι απαιτείται σοβαρή κόντρα με την κυβέρνηση, τη ΔΕΗ και τους κρατικούς μηχανισμούς για όσους επιλέξουν να μην πληρώσουν ή αδυνατούν να το πράξουν. Και για την κόντρα αυτή υπάρχει ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη και στήριξη στον καθένα που θα τη δώσει.

Η συγκέντρωση έληξε με τη συλλογή υπογραφών και την ανταλλαγή τηλεφώνων για να αρχίσει να σχηματίζεται ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συνεννόησης τόσο για τις δράσεις που θα αποφασιστούν, όσο και για την περίπτωση που εμφανιστεί συνεργείο διακοπής ρεύματος στην πόρτα κάποιου συμπολίτη μας. Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί "Πρωτοβουλία Κατοίκων Περιστερίου" όπου θα είναι ανοιχτή σε όλους τους Περιστεριώτες που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα χαράτσια.

Τέλος αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Περιστερίου αυτή την Τρίτη 22 Νοέμβρη, ώρα 8:00πμ, όπως επίσης και νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 11:00πμ.



Φωτό από τη συγκέντρωση την Κυριακή 20 Νοέμβρη

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

Απέναντι στους συνεχείς αγώνες λαού και εργαζόμενων εδώ και δύο χρόνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προχώρησαν σε επίσημη συγκυβέρνηση. Κάτω από τις πιέσεις της Τρόικα και των Βρυξελλών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Παρά τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές τους, όλοι αυτοί συμφώνησαν στην παραπέρα αφαίμαξη του λαού, την οικονομική ισοπέδωση της χώρας και το ξεπούλημα όλου του πλούτου της.

Η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού Παπαδήμου (γνωστού τραπεζίτη και ΕΟΚάνθρωπου) έδειξε ξεκάθαρα ότι η πολιτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου θα συνεχιστεί. Τα μέτρα που ως τώρα έχουν ψηφιστεί όχι μόνο δεν θα παγώσουν, αλλά ήδη εφαρμόζονται με γοργούς ρυθμούς και με δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο. Οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να αυξάνονται (στο ένα εκατομμύριο η επίσημη ανεργία) και ταυτόχρονα προχωράνε οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Καταργούν παροχές υγείας, στερούν ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό από τα νοσοκομεία, στα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία ενώ ανακοινώνονται κι άλλες συγχωνεύσεις. Οι μισθοί μειώνονται. Τα μικρομάγαζα εξακολουθούν να κλείνουν. Τα εισοδήματα του λαού μειώνονται συνεχώς, σε βαθμό που να απειλείται και η επιβίωση για πολλούς ανθρώπους.

Συλλογική αντίσταση στα χαράτσια.

Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες για το λαό, βρίσκεται σε εξέλιξη η φορομπηχτική πολιτική που σαν μόνο στόχο έχει να αφαιρέσει και τις τελευταίες οικονομίες που είχαν στην άκρη τα νοικοκυριά. Έχουν φτάσει οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα. Και ενώ στην αρχή η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι από το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν οι άνεργοι, άποροι, ανάπηροι κλπ, τελικά απαιτεί από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως να πληρώσουν! Δεν εξαιρείται κανείς, είτε έχει να το πληρώσει, είτε όχι. Είτε μπορεί, είτε όχι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ στο Περιστέρι μόνο, έχουν δρομολογηθεί πάνω από 20.000 διακοπές ρεύματος από οφειλές στη ΔΕΗ, προ χαρατσιού. Με την εφαρμογή του χαρατσιού αυτό το νούμερο θα πολλαπλασιαστεί. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Το μόνο που δεν μας λένε είναι από που θα βρούμε λεφτά για να το πληρώσουμε. Γιατί απλούστατα δεν τους νοιάζει! Με δυο λόγια μας λένε ότι όποιος δεν έχει λεφτά για το χαράτσι τους, ας μην έχει ρεύμα!

Κανένας μόνος του. Κανένας χωρίς ρεύμα.

Μας βουλιάζουν στην πιο βάρβαρη εξαθλίωση. Μας γυρίζουν στο μεσαίωνα με το κερί και τη λάμπα πετρελαίου! Ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε είναι να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στα χαράτσια τους και στην απειλή της διακοπής του ρεύματος. Όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Να μην αποδεχτούμε την εξαθλίωση!

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια που μας επιβάλλουν

Παλεύουμε συλλογικά σε κάθε γειτονιά, σε όλο το Περιστέρι για:

Να ΜΗΝ μείνει ΚΑΝΕΝΑ σπίτι ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και τους εργολάβους της

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ σε Ανοιχτή Συγκέντρωση
την Κυριακή 20 Νοέμβρη στις 11:00πμ
στην Πλατεία του Δημαρχείου,
για να συζητήσουμε και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Για τη ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών

Μάθαμε και το δημοσιεύουμε για όσους έχουν ανάγκη.

Για όσους έχουν κάνει αίτημα προς τράπεζες όπου χρωστάνε, για υπαγωγή στο νόμο που τους απαλλάσσει από ένα μέρος ή από όλο το χρέος (νόμος Κατσέλη) και η τράπεζα έχει απορρίψει το αίτημα τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται διαμεσολάβηση και η υπόθεση εκδικάζεται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία. Όσοι είναι άνεργοι και αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία πληρωμής δικηγόρου, μπορούν να ζητήσουν δωρεάν παροχή δικηγόρου από το Ειρηνοδικείο.

Για να εγκριθεί η δωρεάν παροχή δικηγόρου απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης ή Βεβαίωση Εφόρου ότι δεν είμαστε υπόχρεοι Δήλωσης
- Αντίγραφο Ε9

Στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, αυτή η δυνατότητα είναι γνωστή, αλλά όπως μάθαμε δεν το ανακοινώνουν πάντα στους ενδιαφερόμενους. Καλούμε όλους όσοι έχουν πρόβλημα με δάνεια (άνεργους, άπορους, κλπ) και βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής δικηγόρου να επιμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση και να απαιτήσουν ενημέρωση από τον εκάστοτε υπεύθυνο Ειρηνοδίκη.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

OI ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

O μεσαίωνας και η βαρβαρότητα στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ .Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας, κυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της, και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους, το λαό όχι μόνο στην πτώχευση και στη χρεοκοπία αλλά κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και στην εξόντωση.
Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων -με την αζημίωτη στήριξη κυβερνήσεων, πολιτικών εκπροσώπων και συνδικαλιστικών ηγεσιών- αφού πετσόκοψαν και κατάργησαν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιουργήσανε χωρίς όμως να την νοιώσουνε ποτέ.
Με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα που εκτοξεύσανε στα ύψη για την πάρτη τους, δύο χρόνια τώρα συνεταιρίζονται με την υπερεθνική κλίκα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ για να διασφαλίσουν τις τράπεζές τους, τα κέρδη τους και τη διαχρονική τους ευημερία, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας, βυθίζοντας τον κόσμο της δουλειάς στην κοινωνική απελπισία, δημιουργώντας νέες γενιές δίχως προοπτική και μέλλον. Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας, οι μισοάνεργοι-μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι κ.λπ. Την ίδια στιγμή καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τους κατώτερους μισθούς, ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας και όλο τον κοινωνικό πλούτο, χαρατσώνουν τα πενιχρά έως ανύπαρκτα εισοδήματα μας, φορολογούν ακόμη και την ανάσα μας. Μας θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες σύγχρονων σκλάβων υποταγμένοι στην αντιστροφή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ, και με την τρομοκρατία της αστυνομίας, φοβισμένους, κατακερματισμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε.
Για τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους, ήμασταν πάντα μηχανές παραγωγής πλούτου, αύξηση στο ΑΕΠ τους, ποσοστά στους δείκτες ανάπτυξης και στις δημοσκοπήσεις τους, μα ποτέ άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα για αυτά που εμείς παράγουμε και είμαστε δημιουργοί. Τώρα μας πετούν στο δρόμο κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις διαδικασίες της παραγωγής τους, πληθαίνοντας τα στατιστικά τους ευρήματα αλλά και την οργή και το μίσος όλων μας για την αβέβαιη προοπτική που μας ετοιμάζουν.
Είναι επιτακτική ανάγκη απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν. Μα πάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, κόντρα σε δουλέμπορους βουλευτές και δημάρχους ή στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, που μας θέλουν ομήρους με μισθούς Κίνας στις προσωπικές και κομματικές τους ΜΚΟ, δημιουργώντας νέες στρατιές συμβασιούχων χωρίς αύριο, πάντα στο όνομα της «αντιμετώπισης της ανεργίας».
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ:
Εργασία για όλους σταθερή, με ανθρώπινες συνθήκες και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
Σταθερό εισόδημα – ταμείο ανεργίας – χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Να υπολογίζονται ως συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα όλων των δανείων και των λογαριασμών για όλη την περίοδο της ανεργίας.
Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Μειωμένες τιμές -κατάργηση του ΦΠΑ- στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους τους ανέργους.
Να μην πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τα άλλα χαράτσια που εξαγγέλλουν συνεχώς.
Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών.
Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι και συνταξιούχοι:
Ήρθε η ώρα να δράσουμε ενωμένα, να αντισταθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένα και να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Να ετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους χώρους συνεύρεσης και αλληλεγγύης, να πάρουμε πίσω την χαμένη μας ζωή, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και όλους όσους τις στηρίζουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Καλούμε συλλογικότητες ανέργων, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές και πρωτοβουλίες από εργατικούς χώρους, σε συντονισμό για κοινή δράση στα θέματα που μας αφορούν και είναι κοινά για όλους μας>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Περιστερίου;

Κάποιοι συναγωνιστές και φίλοι απευθύνθηκαν στο Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετηθούν και μάθαμε ότι πολλά πράγματα δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα, συναγωνιστής που ζήτησε ακτινογραφία θώρακα, πήρε την απάντηση ότι δεν λειτουργεί το ακτινογραφικό. Επίσης ένας συναγωνιστής που ζήτησε ραντεβού με οδοντίατρο για σφράγισμα ή εξαγωγή πήρε την απάντηση ότι αυτά δεν παρέχονται από το οδοντιατρικό τμήμα! Η δέσμευση για δωρεάν περίθαλψη σε άνεργους και άπορους από τη μεριά του υπεύθυνου προσωπικού είναι σημαντική, αλλά αναιρείται αν οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.


Μετά από επίσκεψη μας στο Κέντρο Υγείας πληροφορηθήκαμε τα εξής:

- το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί ακόμα γιατί εκκρεμεί η έγκριση καταλληλότητας των εγκαταστάσεων από το Δημόκριτο, πράγμα που αναμένεται σύντομα όπως μας είπαν. Ακτινολόγος υπάρχει, αλλά θα χρειαστεί και χειριστής για το μηχάνημα, θέση που επίσης θα καλυφθεί. Ελπίζουμε σύντομα. Προς το παρόν αυτό που λειτουργεί είναι ο υπερηχογράφος.

- οδοντιατρική καρέκλα υπάρχει, όπως επίσης και οδοντίατρος, αλλά δεν υπάρχουν υλικά για το οδοντιατρείο. Γενικά μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία του Κέντρου Υγείας σε υλικά (οδοντιατρείου, αντιδραστήρια για αναλύσεις αίματος, κλπ.). Το πρόβλημα θα παραμείνει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υπαγωγή στο "Αττικό" νοσοκομείο. Βέβαια μόλις ολοκληρωθεί η υπαγωγή στο "Αττικό", πιθανότατα θα έρθουν και τα "πεντάευρα"...!!!

- οι γιατροί του Κέντρου Υγείας δεν μπορούν να παράσχουν φάρμακα, αλλά μπορούν να συνταγογραφήσουν στα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και πρόνοιας. Όποιος έχει θεωρημένο βιβλιάριο υγείας μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για να γράψει τα φάρμακα του.

- οι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας (πχ. ανάλυση αίματος) γίνονται εφόσον ο ασθενής εξεταστεί από γιατρό του Κέντρου και κριθεί επείγουσα ανάγκη να διενεργηθούν. Στην ερώτηση μας, τι γίνεται με ανθρώπους που έχουν πχ. κάποιο χρόνιο νόσημα και απαιτούνται τακτικά εξετάσεις μας απάντησαν ότι τα διαθέσιμα αντιδραστήρια, δεν επαρκούν.


Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε και καλούμε όλους τους άνεργους και άπορους του Περιστερίου να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας και να απαιτούν τη δωρεάν τους περίθαλψη. Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα λειτουργίας και τα τηλέφωνα του Κέντρου που μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.


επειδή το πρόγραμμα λειτουργίας πιθανό να αλλάζει, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να παίρνουμε τηλέφωνο πριν πάμε και να κλείνουμε ραντεβού.

Ώρες Λειτουργίας: 8:00πμ - 8:00μμ

Τηλέφωνο Ραντεβού: 210 5748562

Ειδικότητες που λειτουργούν:

- ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ
- ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ
- ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
- ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ
- ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ
- ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ
- ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ
- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ

Κλειστά καταστήματα στο κέντρο του Περιστερίου

Έχουμε όλοι παρατηρήσει ότι όσο περνά ο καιρός και ο οδοστρωτήρας του μνημόνιου επάνω από τη χώρα και το λαό, επιχειρήσεις και μαγαζιά κλείνουν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια τεράστια συλλογή με φωτογραφίες από κλειστά μαγαζιά και ενοικιαστήρια. Εμείς επιλέξαμε τρεις χαρακτηριστικές φωτό από καταστήματα στην περιοχή του κέντρου οι οποίες ...μιλάνε από μόνες τους.

Ιδιοκτήτης που το έβαλε στα ...πόδια, πιθανώς για να μην τον προλάβει η τρόικα!

 Φυσική κατάληξη της επιδότησης για "νέους επιχειρηματίες" που δίνει ο ΟΑΕΔ!

Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ και για το ΔΝΤ; (μάλον ευχή του γράφοντα)