Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πρωτοφανής κατασταλτική βία την Τετάρτη 29/6

Καταγγέλουμε κι εμείς την άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους συγκεντρωμένους της πλατείας και τους απεργούς την Τετάρτη 29 Ιούνη. Η κυβέρνηση όχι μόνο αγνόησε τις διαμαρτυρίες του κόσμου και ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, αλλά μετά την ψήφιση του έδωσε εντολές για εκκένωση της πλατείας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κλπ. εξάντλησαν κάθε περιθώριο στη χρήση χημικών και βίας ώστε να αναγκάσουν τελικά αργά το απόγευμα το λαό να καταφύγει στο μετρό και να υποχωρήσει από το Σύνταγμα. Η νίκη της κυβέρνησης είναι Πύρεια. Ήδη το απόγευμα της Πέμπτης 30/6 η πλατεία Συντάγματος ήταν και πάλι γεμάτη από κόσμο.

Το πανό της Πρωτοβουλίας στην πλατεία. Μετά την έφοδο των ΜΑΤ μέσα στην πλατεία αργότερα το απόγευμα, οι "γενναίοι του Παπουτσή" το ξήλωσαν μαζί με άλλα πανό, σκηνές κλπ.


Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία.


 Δύο φωτό από την Αμαλίας, γεμάτη από απεργούς και διαδηλωτές.

Χιλιάδες λαού και εργαζόμενων στη 48ωρη απεργία

Η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου συμμετείχε στην 48ωρη πανεργατική απεργία στις 28 και 29 Ιούνη και στις μαζικές συγκεντρώσεις του λαού στο Σύνταγμα αυτές τις ημέρες. Ενώσαμε κι εμείς τη φωνή μας με δεκάδες χιλιάδες ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και την ψήφιση του από την κυβέρνηση.
Γίναμε μάρτυρες, για άλλη μια φορά, του αγωνιστικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, της επιμονής και της αξιοθαύμαστης αντοχής του κόσμου. Όπως επίσης και της καταστολής και κρατικής βίας των ΜΑΤ, που εφάρμοσαν σχέδιο διάλυσης των συγκετρωμένων του Συντάγματος, με τόνους χημικά και ωμή βία.



Στιγμιότυπα από το Σύνταγμα την Τρίτη 28/6. Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή αγωνιστών από την επαρχία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσπαθούσαν να αντέξουν τα χημικά και παρέμειναν στην πλατεία ως αργά το βράδυ.

Βίντεο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 28/6. Ο κόσμος έντεξε στα χημικά και τη βία. Απαίτησε να παραμείνει στην πλατεία και το κατάφερε. Μετά το καθάρισμα ακολούθησε και συναυλία.

ΑΝΕΡΓΙΑ -ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά ένα φίλο από τη Γερμανία που επικονώνησε μαζί μας μέσω e-mail, για τα ενθαρρυντικά του λόγια και για τη διάθεση του να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα μας. Αν και δεν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό που μας ρώτησε για να μπορέσει να μας ενισχύσει, του ζητήσαμε να μας στείλει ένα πιο αναλυτικό μήνυμα για την κατάσταση των ανέργων στη Γερμανία. Παρακάτω δημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον μύνημα που μας έστειλε.
Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για την καθυστερημένη δημοσίευση (το μήνυμα μας ήρθε στις 26 Ιουνίου), αλλά όλες αυτές τις ημέρες είμαστε στο Σύνταγμα και τους δρόμους με αποτέλεσμα να παραμελλήσουμε την ενημέρωση του blog.
Ευχαριστούμε και πάλι το φίλο μας για τη σημαντική ενημέρωση που μας έδωσε και ευχόμαστε σε αυτόν και στους συναδέλφους του εργαζόμενους στη Γερμανία, να τους δούμε σύντομα στον αγώνα και με επιτυχία να υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους απέναντι στη βαρβαρότητα που και αυτοί βιώνουν.

Σας χαιρετω απο την ηγετιδα της υποτελειας
Χωρις να θελω να δωσω πολιτικη χρεια στην ενημερωση μου ,διοτι ποτε δεν το εκανα αυτο ως επισης ποτε δεν μου αρεσε και αρεσει να ανηκω καπου και να γινωμαι φερεφωνο καποιου Τα θεωρω ολα αυτα καραμελες για να χωρισουν εμας το δηθεν εκλογικο σωμα και κυριαρχο λαο σε φατριες ετσι ωστε να μας φανατίζουν και εμβολιάσουν κατάλληλα.
Οσον αφορα την εδω κατασταση εχει κατα την γνωμη μου ως εξης
  1. Οταν κατα το 2003 περιπου η τοτε σοσιαλιστικη τυπου ΠΑΣΟΚ κυβερνηση Schröder δεν μπορουσε να αντιμετωπισει το τρομακτικο αριθμο των ανεργων των 5 εκατ. και πανω και τον εκβιασμο των μεγαλων εταιρειων για μεταφορα των εργοστασιων των σε πιο φθηνες δηλ.ξεκολες χωρες ,συστησε επιτροπη για εξευρεση λυσης υπο τον Peter Hartz εξ ου και το ονομα του στη μετεπειτα μεταρυθμιση.Μια φαρσοκωμωδια χωρις αλλο προηγουμενο δηλ. κατα το ο λυκος φυλαει τα προβατα,ενα ηγετικο στελεχος της VW ανελαβε να νοιαστει για την εργατια που ειναι ανεργη.
  2. Σταδιακα περικόπηκαν ολα τα οικονομικα ευεργετηματα των ανεργων δηλ επιδομα ανεργειας αρχικα 75%του τελευταιου μισθου, χρονος διαρκειας τουλ.2 ετων δηλ. ολα τα περιτα εξοδα που στην ουσία  προερχονταν απο τις δικες μας εισφορες που μηνιαια παρακρατουντο κατά το ημισυ απο εργοδοτη και εργαζομενο και αντ αυτου συγροτηση μιας τεραστιας συγχρονης  δημοσιας μηχανης κατα το αλλαζε ο Παντελιος....... που σκοπο ειχε τη αριθμητικη μειωση των ανεργων .Αυτη η μηχανη πληρει ολα τα κριτηρια μιας κανονικης ιδιωτικης επειχειρησης με σκοπο το κερδος. Κερδος φυσικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ γι αυτο πρεπει και βρεθηκε τροπος ουτως ωστε να μειωθει η ανεργεια ολα αυτα στα χαρτια με τη μεθοδο της μετατοπισησης των ανεργων σε λιστες εταιρειων περαιτερω δανεισμου του εργατικου δυναμικου τους σε μεγαλοεργοδοτες με μισθους κατωτερους των συμβασεων δηλ. με ενα σμπαρο δυο τρυγονια η επισης εγγραφη τους εκ περιτροπης σε διαφορα σεμιναρια ενος μηνος τα οποια εκτελουντο απο διαφορες ιδιωτ.εταιρειες κορακια. Κατα τη διαρκεια των σεμιναριων ο ανεργος ηταν πλεον δηλωμενος ως εργαζομενος της εταιρειας αρα μειωση ανεργειας
  3. Η μεταρυθμιση αυτη αλλαξε και κατι αλλο δηλ. μετα τη παροδο 1 ετους ανεργειας ο ανεργος μεταπηδα πλεον στη κοινωνικη προνοια οπου για να  εχει δικαιωμα επιδοματος πεινας πρεπει να εχει πλεον εξαντλησει ολα τα περιουσιακά του στοιχεια κινητα και ακινητα χρηματα κ.λπ και μετα απο σχολαστικο και εν μερει εξαθλιωτικο τροπο ανευρεσης πιθανων παραβατων καταφθανει στο κατωφλι των φιλανθρωπικων ιδρυματων γαι ενα πιατο φαγητο υπο την εποπτεια παντα του νταβατζη κρατους δηλ. μηνιαιως να δινεις ραπορτο τι εκανες και τι δεν εκανες. Φθανοντας σε αυτο το σταδιο ειναι δυσκολο να ορθοποδησεις διοτι προηγουμενως σου εχεις  αποκοπει απο την καλη κοινωνια των αγγελων. Ολα αυτα ειναι πορισματα απο ερευνες φιλανθρωπικων οργανωσεων που κτυπουν καμπανακι και ερωτουν τους κυβερνωντες πως ειναι δυνατον μια χωρα με υψηλους δεικτες DAX χρηματιστηριου ,υψηλο κατα κεφαλη εισοδημα κ.λ.π να εχει καθημερινα και περισοτερους ανθρωπους που ζουν κατω του οριου  φτωχειας
  4. Ενα ακομη δειγμα της εξαθλειωσης ειναι επισης να εχεις δουλεια αλλα αποδεδειγμενα να αναγκαζεσαι να πεφτεις στη αγκαλια του κρατους προνοιας ζητωντας επιδομα μεχρι να φτασεις το κατωτατο  οριο επιβιωσης. Που ακουστηκε αυτο να μην μπορεις να τα βγαλεις περα μονο απο την εργασια σου και το κρατος να ειναι υποχειριο πολυεθνικων κ.λ.π που καταπατουν νομιμα
  5. Κατα τα αλλα πανηγυριζει η μερκελ για μειωση ανεργειας , αναπτυξη και σταθεροτητα.Καραμελες εσωτερικης καταναλωσης και φιγουρα για τις επικειμενες εκλογες στα διαφορα κρατιδια. Το μαγαζι- κομμα πρεπει να διαφιμησει τα προιοντα του. Οσον αφορα τα χρεη τους κανενα σχολιο
Και παλι στη διαθεση σας
 
Με φιλικους χαιρετισμους
Ενας ακομη ανεργος50+

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Με επιτυχία έγινε η θεατρική παράσταση "Το Αφεντικό έχει πάντα δίκιο"

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που ήρθαν και παρακολούθησαν την παράσταση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας "Τζιουλάρι". Φάνηκε ότι ο κόσμος της γειτονιάς μας διψάει για πραγματική ψυχαγωγία. Η παράσταση των 'Τζιουλάρι" καταπιάνεται με πραγματικά προβλήματα και είναι επίκαιρη. Πράγμα που προκάλεσε ενθουσιασμό, αλλά και ενδιαφέροντες προβληματισμούς σε όσους την παρακολουθήσαμε. Ελπίζουμε σε επόμενη φάση να μπορέσουμε να διοργανώσουμε κι άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο κόσμος γεμίζει σιγά-σιγά το θεατράκι.

Οι θεατές συγκεντρώνονται - Ομιλία εκπρόσωπου της Πρωτοβουλίας


Η παράσταση έχει αρχίσει.

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Μια εικόνα από τα "παρασκήνια"

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου αισθάνεται την ανάγκη να στείλει εγκάρδιες ευχαριστίες από όλους τους συναδέλφους μέλη της στο Σωματείο Βιβλίου και Χάρτου Αττικής για την οικονομική ενίσχυσης των σαράντα ευρώ ,για τις υλικές ανάγκες της συλλογικότητας μας. Γνωρίζοντας την αγωνιστική ιστορία του συγκεκριμένου σωματείου καθώς και την μαχητική και αλληλέγγυα στάση του για την σφυρηλάτηση ενωτικών δεσμών με όλους τους εργαζόμενους, είμαστε σίγουροι για την ενεργή τους υποστήριξη στο μεγάλο αγωνιστικό μέλλον που μας περιμένει, Το ίδιο θα πράξουμε και εμείς βοηθώντας με τη διαθεσιμότητα μας στα μεγάλα μέτωπα που έχουν ανοίξει στον κλάδο τους αυθαιρεσία και βαρβαρότητα των εργοδοτών.

Έκτακτη Εισφορά / Πρόνοια για ανέργους

Το παρακάτω μήνυμα μας το έστειλε ένας φίλος. Το ανεβάζουμε για να το έχουν υπόψη όσοι απολυμένοι είχαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2010 ή 2011. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα και να υπάρξει κάποια ρύθμιση. Ελπίζουμε βέβαια να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο και να μην ισχύσει καθόλου η έκτακτη εισφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό και αξίζει να προβληθεί.

"Καλημέρα,

Σας γραφω για ένα θέμα για το οποίο νομίζω ότι αξίζει να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια μήπως και εισακουστούμε.
 
Με την επικείμενη φορολόγηση - έκτακτη εισφορά - επί των εισοδημάτων του 2010 (και των επομένων ετών) θα επιβαρυνθούν εκτός των άλλων και όσοι εξ ημών είχαν την ατυχία να απολυθούν μέσα στο 2010 ή στο 2011. Η κατηγορία αυτή ενώ παρουσιάζει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες για το 2010 (και ανάλογα με το χρόνο απόλυσης και για το 2011 και τα επόμενα) δεν εχουμε την δυνατότητα να αναπληρώσουμε το εισόδημά μας και είμαστε σε ιδιαίτερα δυσχαιρή θέση.
 
Παράδειγμα: Αν κάποιος απολύθηκε προς το τέλος του 2010 ή το 2011 έιναι πιθανό να δηλώνει εισόδημα (για το 2010 και το 2011) ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ υπηρεσιες και μόνο άνω των 12.000 ευρώ.  Αυτός θα επιβαρυνθεί και με έκτακτη εισφορά !!! ενώ δεν έχει εισόδημα πλέον (εφόσον παραμένει άνεργος)

θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική μέριμνα για την παραπάνω κατηγορία (δυστυχώς δεν είναι μικρή) ώστε να μην προκύψει επιπλέον επιβάρυνση λόγω της έκτακτης εισφοράς. Ενδεχομένως η κάρτα ανεργίας θα μπορούσε να αποτελέσει τεκμήριο εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά τουλάχιστον για το έτος/έτη στο οποίο υπάρχει αποδεδειγμένη ανεργία.

Τα παραπάνω έχουν σταλεί -μέσω mail- :
 
- σε πολλά ειδησιογραφικά sites και εφημερίδες
- στους υπουργούς οικονομικών & εργασίας (πρώην και νυν)
- σε 130 περίπου βουλευτές όλων των κομμάτων
 
Δυστυχώς η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη (απάντησαν 2 βουλευτές ότι θα κάνουν κάτι και η γραμματές του προηγούμενου Υποργού Οικονομικών ότι θα υπάρχει σχετική μέριμνα στο νόμο)


Φιλικά

ΓΜ"

αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Θεσσαλονίκη

 Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από ένα φίλο. Το δημοσιεύουμε όπως μας το έστειλε και τον ευχαριστούμε για τις προτάσεις του. Ενημερωτικά να πούμε εδώ ότι έχουμε βγάλει δύο κείμενα ως τώρα, μια προκύρηξη και μια ανακοίνωση με τα αιτήματα μας προς το Δήμο. Επίσης να αναφέρουμε ότι έχουμε αποφασίσει να κατέβουμε στην 48ωρη απεργία που θα γίνει τις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Δεν έχουμε ακόμα κάνει πορεία στο Περιστέρι και συζητάμε για την καλύτερη παρουσία μας στις γειτονιές. Όσο αφορά τη σύνθεση μας, είμαστε ανοιχτοί σε όποιον άνεργο, ανεξάρτητα από πολιτική ταυτότητα, θέλει να παλέψει για τα δικαιώματα των ανέργων. Έχουμε συμφωνήσει ότι όλοι οι τίμιοι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους ή που δεν βρίσκουν δουλειά είναι ευπρόσδεκτοι χωρίς διαχωρισμούς ως προς το φύλλο, την ηλικία, το χρώμα, τη θρησκεία κλπ. Αρκεί να είναι άνθρωποι της δουλειάς και βιοπαλαιστές. Ελπίζουμε να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες ανέργων και να παλαίψουμε από κοινού για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και σε μια αξιοπρεπή ζωή.

"γεια χαρά από έναν άνεργο τα καλοκαίρια κι εργαζόμενο την υπόλοιπη χρονιά εκπαιδευτικό (ωρομίσθιος, αναπληρωτής, φροντιστήρια κτλ)

είδα τυχαία τη σελίδα σας μέσα από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

Δε γνωρίζω ούτε για το πόσοι είστε ή αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα (ανήκετε σε κάποια οργάνωση ή κόμμα).

Παρόλαυτα, επειδή δεν έχω την τύχη-ατυχία να ζω στο λεκανοπέδιο θέλω να σας μοιραστώ τις σκέψεις μου για το τι θα επιδίωκα στη θέση σας για το επόμενο χρονικό διάστημα:


- ένα κείμενο (δεν είδα αν έχετε κάτι τέτοιο) το οποίο να μπορεί να μοιραστεί παντού
- μια βολτίτσα σάββατο απόγεμα ή/και μια κυριακή για μοίρασμα στις ευρύτερες γειτονιές σας. ντουντούκα αλλά και αργό ρυθμό για κουβέντα/γνωριμία με τους ανθρώπους και ανθρώπινο κάλεσμά τους στο μεγάλο αγώνα της 27-28
- κάλεσμα για πορεία από Περιστέρι όταν πρέπει (βάσει του σχεδιασμού που θα γίνει)

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ


Venceremos!!"

Άρθρο για την Πρωτοβουλία στην Ελευθεροτυπία

Είδαμε τη συνέντευξη που έδωσαν μέλη της Πρωτοβουλίας στο δημοσιογράφο Γιώργο Κιούση δημοσιευμένη και αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε για την προβολή της Πρωτοβουλίας. Μέχρι τώρα είχαμε κάποιες κρούσεις από δημοσιογράφους που ενώ μας προσέγγισαν ως συλλογικότητα, όταν συζητούσαμε μαζί τους καταλαβαίναμε ότι ενδιαφέρονταν να προβάλλουν το "προσωπικό δράμα" του καθένα μας. Εμείς δρούμε συλλογικά και προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ανεργίας και μια σειρά από αιτήματα και διεκδικήσεις που πιστεύουμε ότι οι άνεργοι πρέπει να παλέψουν. Χαρήκαμε που μας δώθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα μέρος από τη λογική και τους στόχους μας. Το άρθρο δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 22 Ιούνη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=286504

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Πρωτοβουλία Ανέργων διοργανώνει θεατρική βραδιά

Αυτή την Παρασκευή 24 Ιούνη, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα "Τζιουλάρι" παρουσιάζει την παράσταση "Το Αφεντικό έχει πάντα δίκιο". Ψυχαγωγία και αγώνας πάνε μαζί. Ελάτε να περάσουμε μια βραδιά με χιούμορ και αισιοδοξία. Στο χώρο θα λειτουργήσει πρόχειρο μπαράκι με κρύα μπύρα και αναψυκτικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η παράσταση αρχίζει στις 9:00μμ στο θεατράκι έναντι του ΟΤΕ Περιστερίου (επί της Παναγή Τσαλδάρη).


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας προς το Δήμο Περιστερίου

Το παρακάτω κείμενο συνοψίζει τα αιτήματα μας προς το Δήμο Περιστερίου έτσι όπως τα έχουμε συζητήσει και διαμορφώσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Μοιράστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Ιούνη.


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Είμαστε πλέον πολλές εκατοντάδες χιλιάδες που έχουμε φτάσει σε απελπιστικό σημείο, κάτω από το βάρος της ανεργίας, που πλέον είναι μακροχρόνια για την πλειοψηφία των ανέργων. Έχουμε ξεκάθαρο ότι για την έκρηξη αυτή της ανεργίας δεν φταίμε ούτε εμείς ως εργαζόμενοι, ούτε και το χρέος της χώρας όπως μας λένε, αλλά τα μέτρα για την ...αντιμετώπιση του. Μέτρα που αυξάνουν την ανεργία όπως:
  • κατάργηση αποζημιώσεων απόλυσης
  • κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας – μειώσεις μισθών
  • κατάργηση υπερωριακών αμοιβών – ελαστικοποίηση ωραρίου
  • επιδοτήσεις μισθών και ασφαλιστικών εισφορών από ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις, κλπ.
Μέτρα που δίνουν ουσιαστικά κίνητρα για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα αλλά πλέον και στο δημόσιο όπου 150.000 εργαζόμενοι θα προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων μέχρι το 2015.
Όσο το μνημόνιο και τα μέτρα για τη “σωτηρία της χώρας” προχωράνε, άλλο τόσο γιγαντώνεται και η ανεργία. Γιατί τα μέτρα αυτά είναι μια ληστρική επιδρομή στον πλούτο της χώρας και τον ιδρώτα του εργαζόμενου κόσμου και τίποτε άλλο. Ενώ υποχρέωση και ευθύνη της πολιτείας είναι η εξασφάλιση:
  • της εργασίας
  • αξιοπρεπών όρων ζωής για όλο το λαό και τους εργαζόμενους,
αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, με απαίτηση της τρόικα και παρά τις κινητοποιήσεις του λαού, είναι η προσπάθεια να περάσει το “μεσοπρόθεσμο πλαίσιο”. Ένα σύνολο μέτρων που θα μας βυθίσει ακόμα πιο πολύ στην εξαθλίωση και το μέλλον μας θα είναι εφιαλτικό.
Μέσα σε αυτό το τοπίο έχει ήδη χτυπηθεί ιδιαίτερα η εργατούπολη του Περιστερίου και έπεται συνέχεια. Δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά απολύονται και προστίθενται στις ουρές του ΟΑΕΔ. Σε αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει και ο Δήμος να πάρει θέση, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για το ζήτημα της ανεργίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτό.
Ως Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου θεωρούμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει άμεσα:
  • απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη
  • να μην αποκλείονται τα παιδιά των ανέργων από τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση γονέας που είναι άνεργος, ή μένει άνεργος στο μέσο της χρονιάς, να απαλλάσσεται από τα τροφεία
  • δωρεάν περίθαλψη στο κέντρο υγείας Περιστερίου και σε όποιον άλλο φορέα – οργανισμό υγείας εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου, για όλους τους άνεργους και τα παιδιά τους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του βιβλιάριου υγείας, ακόμα κι αν αυτό δεν έχει θεωρηθεί
  • θεωρούμε αυτονόητη και αναγκαία τη δέσμευση του δήμου ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν θα προβεί σε απολύσεις – μειώσεις προσωπικού στο Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και όποια άλλη υπηρεσία – φορέα – επιχείρηση εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου
  • ζητάμε να πάρει ο Δήμος πρωτοβουλίες για να απορροφηθούν άνεργοι της περιοχής μας, με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους οικονομικά και στους πιο μακροχρόνια άνεργους
Επιπρόσθετα με τα παραπάνω και επειδή για αρκετές εκατοντάδες, μπαίνει καθημερινά ζήτημα επιβίωσης, καθότι αδυνατούν να καλύψουν και τις πιο βασικές ανάγκες όπως τροφή, στέγη, νερό, φως, μετακίνηση, καλούμε το Δήμο να συμβάλει και αυτός από τη μεριά του ώστε να στηριχτούν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:
  • ίδρυση και λειτουργία δημοτικού παντοπωλείου, όπου οι άνεργοι και οι φτωχότεροι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε τιμές κόστους
  • οργάνωση χώρων διανομής φαγητού σε γειτονιές του Περιστερίου
  • παροχή χώρου κοινωνικής συνεύρεσης και δραστηριοτήτων για τους άνεργους της πόλης μας που στερούνται για οικονομικούς λόγους τη βόλτα, τον καφέ, την κοινωνική συναναστροφή, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα επιβλαβές για την ψυχική τους υγεία και ισορροπία
Κατανοούμε ότι το πρόβλημα της ανεργίας από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο θέμα με βάση τη διάσταση που έχει πάρει στη χώρα. Θεωρούμε ότι ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπου απαιτεί άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες και λύσεις δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση από τη Δημοτική Αρχή και τις Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητάμε τη διεξαγωγή έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιστέρι σε σύντομο διάστημα (μέχρι είκοσι ημερολογιακών ημερών από σήμερα) με αποκλειστικό θέμα την ανεργία και με στόχο να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Πέμπτη 16 Ιουνίου, Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο 16/6

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, έχουμε εκφράσει εδώ και δεκαοκτώ περίπου ημέρες το αίτημα μας προς το Δήμο Περιστερίου για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανεργία. (Δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ)
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε μας είπε ότι βλέπει θετικά το αίτημα μας και δεσμεύτηκε να μας ειδοποιήσει ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης του Ιούνη. Δυστυχώς, το θέμα της ανεργίας δεν συμπεριλήφθηκε στη θεματολογία του ΔΣ και φυσικά δεν πήραμε καμία ειδοποίηση για να συμμετάσχουμε και να καταθέσουμε τα αιτήματα μας. Πληροφορηθήκαμε τυχαία την Τρίτη 14/6 ότι το ΔΣ είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16/6. Έτσι πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε στη συνεδρίαση ζητώντας, αυτή τη φορά από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρει απόφαση και να δεσμευτεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα την ανεργία.



 Παρόντες στην αίθουσα ήταν και συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου που έχουν έρθει και αυτοί αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και ζητούν τη διασφάλιση της εργασίας και του μισθού τους.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μοιράσαμε κείμενο με τα αιτήματα μας στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους παρευρισκόμενους. Μέλος της Πρωτοβουλίας πήρε το λόγο εκθέτοντας με λίγα λόγια τη σοβαρότητα του προβλήματος της ανεργίας και καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί με τρόπο που να αντιστοιχεί στη συγκυρία.

Σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν υπέρ του να γίνει στο άμεσο διάστημα η συνεδρίαση με θέμα την ανεργία. Το αίτημα μας προσυπόψραψαν δεκαπέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η παρέμβαση μας έληξε θετικά με απόφαση του Συμβουλίου ότι θα συμπεριληφθεί το θέμα της ανεργίας στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ τον Ιούλιο.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στην απεργία 15 Ιούνη

Μέλη της Πρωτοβουλίας συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργία και κινητοποίηση των εργαζόμενων στις 15 Ιούνη συναντηθήκαμε το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Εκεί αναρτήσαμε πανό της Πρωτοβουλίας και παραμείναμε στο χώρο της πλατείας μέχρι το βράδυ.



Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με άνεργους και εργαζόμενους για την επικαιρότητα, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τις κινητοποιήσεις και δράσεις που μπορούμε να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα.



Γίναμε μάρτυρες της κρατικής καταστολής και απρόκλητης βίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους χιλιάδες εργαζομένων και λαού που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Παρά τους τόνους χημικών, οι διαδηλωτές της πλατείας με πείσμα, επιμονή και συναγωνιστικότητα, αλλά προπάντως με μεγαλείο ψυχής και αξιοθαύμαστη αντοχή παρέμειναν στο Σύνταγμα μέχρι αργά το απόγευμα.



Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ

Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτή την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ και ώρα 7:00μμ μπροστά από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου καλεί τους άνεργους της πόλης μας να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η Πρωτοβουλία πραγματοποίησε δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα και στον ΟΑΕΔ. Θα συζητήσουμε τα συμπεράσματα μας από αυτές για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια. Σε εκκρεμότητα παραμένει η απάντηση από το δήμο για οριστική ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα της ανεργίας. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι επίσης ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες ανέργων στην Αττική. Πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να βρεθούμε με αυτές, να ανταλλάξουμε σκέψεις και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Πρώτα συμπεράσματα από την παρέμβαση στον ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα 6 Ιούνη βρεθήκαμε στον ΟΑΕΔ Περιστερίου και συναντηθήκαμε με τη διεύθυνση. Έγινε συζήτηση στην οποία τα μέλη της Πρωτοβουλίας ζήτησαν στοιχεία για την ανεργία στο Περιστέρι. Επίσης ζητήσαμε σε πρώτη φάση πληροφορίες για την εύρεση εργασίας, τους εργασιακούς συμβούλους και συζητήσαμε γενικά για τα αιτήματα μας. Ανάμεσα σε άλλα η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι έχει μειωθεί το προσωπικό στον ΟΑΕΔ λόγο παύσης συμβασιούχων. Επίσης μας είπαν ότι τα στοιχεία και μια σειρά από τα αιτήματα μας δεν μπορούν να τα απαντήσουν τοπικά και θα πρέπει να αποταθούμε στα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Η παρέμβαση μας και η συζήτηση με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης αποκάλυψε πολλά προβληματικά σημεία σε σχέση με τη λογική και τη λειτουργία του ΟΑΕΔ. Φάνηκε για παράδειγμα ότι το κεντρικό σύστημα είναι φτιαγμένο με τρόπο που δεν αφήνει σε πολλές περιπτώσεις ούτε τους υπάλληλους να εξυπηρετήσουν σωστά και χωρίς ταλαιπωρίες τον άνεργο κόσμο. Σε κάθε περίπτωση θα επανέλθουμε γιατί έχουν μείνει από τη μεριά μας σοβαρά ερωτηματικά. Η διεύθυνση πάντως δεσμεύτηκε να μας δώσει κάποια στοιχεία και εγκυκλίους ώστε να τα μελετήσουμε και να τα δημοσιεύσουμε κι εμείς και επίσης να φτιαχτεί πίνακας ανακοινώσεων όπου θα αναρτώνται σε κοινή θέα (όπως γινόταν παλαιότερα) οι όποιες θέσεις εργασίας, επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ κλπ.

Επιδοτούν και τον μισθό για νέες επιχειρήσεις... για το κάλο μας!

Αυτό που κανείς πλεον δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι οι άνεργοι αυξανόμαστε πλεόν μήνα με το μήνα - μέρα με τη μέρα με πολύ γρήγορους ρυθμούς ... Ούτε λόγος βέβαια, από την κυβέρνηση για αντίστοιχη αύξηση των δικαιούχων επιδομάτων ή κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας...
Η κρίση και το μνημόνιο δεν αφήνουν περιθώρια για "σπατάλες", μας λένε όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος.
Με το ίδιο επιχείρημα προκλητικά ανακοινώνουν, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα και στο δημόσιο τομέα...

Πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε πως οι "οικονομίες" που κάνουν όλοι αυτοί με τους μισθούς και τα δικαιώματά μας είναι για όλους μας! Και να κάνουμε και μεις λιγάκι υπομονή... αλλά δε μας αφήνουν!

Γιατί την ίδια στιγμή, ανακοινώνουν προγράμματα και επιδοτήσεις ασύλληπτων για τα δεδομένα μας ποσών προς τους επιχειρηματίες.

Στις 31 Μαϊου πληροφορηθήκαμε από άρθρο της ελευθεροτυπίας πως το υπουργείο ανάπτυξης με τη έγκριση βέβαια της ευρωπαϊκής ένωσης θα επιδοτεί ακομά και τους μισθούς των υπαλλήλων !

Αντιγράφουμε από το άρθρο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=280095

"...
Θα καλύπτονται οι δαπάνες για τη σύσταση και τη λειτουργία της επιχείρησης, την αγορά εξοπλισμού, τα βασικά έξοδα λειτουργίας (εκτός του ΦΠΑ), αλλά και οι δαπάνες μισθοδοσίας...
...
Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης, στο βάθος της 5ετίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και 500.000 ευρώ. Θα αυξηθεί σε έως 1 εκατ. ευρώ εάν γίνεται χρήση χρηματοδοτικής μίσθωσης..."

Με πρόχειρο υπολογισμό ένας άνεργος λαμβάνει συνολικά ως ταμείο, περίπου 6300 ευρώ για ένα χρόνο (450 ευρώ επί 14 δόσεις = 6300). Η επιδότηση που θα δώσουν στον κάθε επιχειρηματία είναι (το λιγότερο) 100.000 ευρώ το χρόνο επί πέντε χρόνια, σύνολο 500.000 ευρώ!!! Ποσό που μπορεί να φτάσει και το 1.000.000 ευρώ!!!!

Να που πάνε τα λεφτά και οι κρατήσεις μας! Κατά τα άλλα θέλουν να κόψουν και αυτό ακόμα το ταμείο ανεργίας γιατί ...δεν έχουν λεφτά!!

Μας λένε, βέβαια, πως όλα αυτά γίνονται για το δικό μας το καλό. Για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Αποκρύπτουν , πως επιδοτώντας συστηματικά τους εργοδότες, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τους διευκολύνουν και να τους παρακινούν να προσλαμβάνουν συνέχως νέους εργαζόμενους με όλο και λιγότερες παροχές και δικαιώματα. Εργαζόμενους προσωρινούς μεχρι το επόμενο πρόγραμμα που θα επιδοτεί τον εργοδότη
-να προσλάβει κάποιον νέο κάτω των 25 ετών με ακόμα μικρότερο μισθό...προκείμενου να προωθήσει δήθεν την απάσχόληση των νέων
-να προσλάβει εργαζόμενες γυναίκες με ακόμα μικρότερο μισθό..προκειμένου να "καταπολεμηθούν οι ανισότητες και να προωθηθεί η απασχόληση εξίσου και στα δύο φύλα..."

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα ανέργων στον Πειραιά

Ένας φίλος μας έστειλε το παρακάτω κάλεσμα. Το δημοσιεύουμε ώστε όσοι φίλοι από Πειραιά, Πέραμα κλπ. ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συνάδελφους άνεργους της Ζώνης και ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε στους δρόμους.

"Άνεργοι από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος καλούν άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους να στήσουν τη δική τους «Πλατεία Συντάγματος» έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι, και κάθε μέρα, ο κόσμος της ανεργίας να δώσει το δικό του παρόν οργής, αγώνα, αλληλεγγύης."

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ - ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

Με απλήρωτη εργασία από τη μεγάλη δεξαμενή των χιλιάδων ανέργων πριμοδοτεί τους εργοδότες η κυβέρνηση της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ.και της Ε.Ε ύστερα από τις προσταγές τους.
Για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο μιας νέας κερδοφορίας του κεφαλαίου με άλλοθι την κρίση και το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξαπολύουν μια ανελέητη επίθεση σε ό,τι απόμεινε από τα λίγα δικαιώματα των προηγούμενων κατακτήσεων. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στις άλλες ρυθμίσεις που καταργούν όλο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανακοινώνει και την μείωση των μισθών κατά 20% στα κατώτερα όρια,σε νέους από 18-25 ετών , για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας και τη απόκτηση "εργασιακής εμπειρίας". Αφού με τις πολιτικές τους τόσων ετών έστειλαν στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σχεδιάζουν και την κόλαση του μέλλοντος στις νέες γενιές ανθρώπων, κάνοντας τους σύγχρονους σκλάβους των 500 ευρώ στις ορέξεις των αδηφάγων ληστών των ονείρων τους.
Όμως η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Γ.Α.Π. και τα αφεντικά της λογαριάζουν όλα αυτά χωρίς τον ξενοδόχο. Το ορμητικό ποτάμι της οργής των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλες τις πλατείες της χώρας μαζί με την εργατική πλειοψηφία και το κίνημα ανέργων που δημιουργούν οι ανάγκες της ζωής θα τους στείλει το ηχηρό μήνυμα ανατροπής το επόμενο διάστημα στους μαζικούς αγώνες που επιβάλεται να πληθύνουν.

Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στο Σύνταγμα

Μέλη της Πρωτοβουλίας βρεθήκαμε στο σταθμό μετρό του Περιστερίου και ξεκινήσαμε για το Σύνταγμα την Παρασκευή 3 Ιούνη. Με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα για δωρεάν συγκοινωνίες για τους άνεργους και καλούσαν όλο το λαό να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα. Μοιράστηκε υλικό στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μέσα στο σταθμό του Συντάγματος.


Το μοίρασμα προκήρυξης συνεχίστηκε επάνω στην πλατεία με θετική ανταπόκριση από τον κόσμο.

Μέλη της Πρωτοβουλίας πήραν το λόγο και μίλησαν σε μια συζήτηση που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στην πλατεία, με θέμα την ανεργία και τα εργασιακά. Επίσης μοιράστηκε η προκήρυξη σε όσους συμμετείχαν στη συζήτηση. Οι παρεμβάσεις των μελών της Πρωτοβουλίας έκαναν αίσθηση στον κόσμο που παρακολουθούσε. Αρκετοί ήρθαν και μας ζήτησαν υλικό και πληροφορίες για τη μέχρι τώρα δράση μας. Έγινε προσπάθεια να μιλήσουμε και να  ανταλλάξουμε απόψεις με άνεργους από διάφορες περιοχές της Αττικής που βρίσκονταν εκεί. Σε όλους όσοι συμμετείχαμε υπάρχει θετικός προβληματισμός για την παραπέρα παρουσία μας στο Σύνταγμα και για άλλες δράσεις που μπορούν να μας φέρουν σε επαφή με άνεργο κόσμο και αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την υπόλοιπη Αττική.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η Δεύτερη Συνάντηση Ανέργων


Την Τετάρτη 1 Ιούνη δεκάδες άνεργοι της πόλης μας συναντηθήκαμε στην κεντρική πλατεία στα σκαλιά μπροστά από το Δημαρχείο. Έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις και παρεμβάσεις και συζήτηση για τη συνέχεια. Συζητήθηκαν αιτήματα και στόχοι πάλης απέναντι στο Δήμο, ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θέλουμε να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας. Αλλά και απέναντι στην κεντρική εξουσία που με την πολιτική της αυξάνει την ανεργία. Κατατέθηκαν πολλές σκέψεις για μέτρα στήριξης των ανέργων που πρέπει να απαιτήσουμε και για δράσεις που μπορούμε να οργανώσουμε. Τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε η Πρωτοβουλία να κατέβει την Παρασκευή 3 Ιούνη στο Σύνταγμα με πανό και προκηρύξεις, να συναντηθούμε με άνεργους από όλη την Αττική και να μιλήσουμε στη μικροφωνική για το θέμα της ανεργίας. Όσοι άνεργοι ή εργαζόμενοι επιθυμούν να κατέβουν μαζί με την Πρωτοβουλία, το ραντεβού μας είναι στις 6:00μμ στο μετρό του Περιστερίου. Επίσης αποφασίστηκε να οργανωθεί μια μαζική συγκέντρωση στον τοπικό ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 12:00. Τέλος ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη 8 Ιούνη, όπου θα γίνει η επόμενη Ανοιχτή Συνάντηση και πάλι στην κεντρική πλατεία.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΑΕΔ - Οργανισμός Εξαγωγής Εργατικού Δυναμικού;;;

Το κράτος απολύει γιατρούς και κλείνει νοσοκομεία, και η Γερμανία ανοίγει και τους προσλαμβάνει μέσω... ΟΑΕΔ!!!

Αποσπασμα από δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ:

"Εκδήλωση για την ενημέρωση Ελλήνων γιατρών καθώς και πτυχιούχων της ιατρικής σχολής, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία, διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας."

Δείτε τη σελίδα και κατεβάστε το δελτίο τύπου από εδώ:
http://www.oaed.gr/Pages/SN_1334.pg